Framtidens energi

 Som vi alla vet blir vi fler på jorden och kanske till och med flyttar vi till mars i framtiden om man ska tro vetenskapsmännen. Ju fler vi blir ju mer av jordens resurser krävs för att förflytta, föda och acklimatisera människorna. Vi som bor i Sverige vill ha kyla på sommaren och värme på vintern. Ni kan läsa lite mer om värmeanläggningar osv här

Elbilar

Elbilen är ju såklart framtiden vad det gäller fordon och transport. Det gör inte mig något då jag uppskattar att åka i elbilar. Det är både behagligt och tyst, en elbil rör sig mjukare och behöver inte ha igång en förbränningsmotor med massor av rörliga delar som väsnas. Så ja, elbilen är framtiden

Vart ska all ström komma ifrån?

Ja, om alla ska köra med elbil då krävs det mycket ström och vart ska all den strömmen komma ifrån? Svårt att säga, det kommer så klart vara en mix men jag har en teori om att man skulle byggt massor av batterifunktioner i länder med ojämn mark och terräng. Nej, då menar jag inte batteri som du har i mobilen eller fjärrkontrollen. Jag menar att man har en sjö eller bassäng med vatten ett par meter upp och en lika stor sjö eller bassäng ett par meter nedanför. Då skulle man kunna ha elektriska pumpar som pumpar upp vattnet när det blåser mycket eller är mycket sol. Gratis el som transporterar vattnet helt enkelt. När det då sedan inte blåser eller är sol så släpper man ned vattnet och fångar upp energi med en turbin och skickar ut i elnätet. Jag vet faktiskt inte varför man inte gör detta mer idag, kanske för dyrt att gräva dessa bassänger. Oavsett tycker jag det är ett seriöst alternativ till kärnkraft och liknande.

Det var mina tankar om framtidens energi. Tänker att jag låter detta inlägget vara öppet så jag kan fylla på med mer tankar när dom dyker upp! :) 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Babyshower i Sverige

Vad betyder Dissertation Writing

Mitrania tidsskrift